Agenda

Naast de openingstijden van onderstaand programma zijn wij open op afspraak. Daarnaast is de locatie is te huur voor shoots en andere activiteiten. Neem voor de mogelijkheden contact op via info@huisvandefotografierotterdam.nl.

01.07.2021 – 11.07.2021 Het Zoete Leven (gratis ticket verplicht!)
Fototentoonstelling Het Zoete Leven, samengesteld door curator Hans Withoos op uitnodiging van kunststichting Debsaysyes, belicht vele facetten van de menselijke emotie aan de hand van werken van 27 fotografen uit binnen- en buitenland.

Deelnemende fotografen: Vivian Ammerlaan, Angeniet Berkers, Van de Camp & Heesterbeek, Hans Defer, Daniek Dijkstra, Victoire Eouzan, Ronin de Goede, Dale Grant, Willem van den Hoed, Hella van ’t Hof, Malin Jochumsen, Guus Koenraads, René Korten, Elfie Kristiana, Hilde Maassen, Vincent Mentzel, Ricardo O’Nascimento, Annabel Oosteweeghel, Benyamin Perry, Bregje Pontzen, Lana Prins, Florine van Rees, Mirella Sahetapy, Janita Sassen, Remke Spijkers, Bram Tackenberg, Esmee van Zeeventer.

Elk werk creëert een eigen beleving. Samen zijn ze soms in contrast, soms in harmonie, maar altijd zorgvuldig gekozen en raak.

Curator en fotograaf Hans Withoos is bekend om zijn barokke mensbeelden. De laatste jaren verovert hij met ‘withoos meets withoos’ de internationale kunstmarkt.
Debsaysyes is een non profit kunststichting die kunst wil laten stromen door kleine kunst van grote kunstenaars te tonen.

Het Zoete Leven is van 1 t/m 4 juli (tijdens Rotterdam Art Week) en van 9 t/m 11 juli 2021 te zien in het Huis van de Fotografie (Westersingel 101, Rotterdam) op de volgende tijden:

1 juli 18.00-21.00 uur*
2 juli 10.00-21.00 uur*
3 juli 10.00-19.00 uur*
4 juli 10.00-19.00 uur*

9 juli 12.00-21.00 uur
10 juli 12.00-17.00 uur
11 juli 12.00-17.00 uur
*tijdens Rotterdam Art Week

Het reserveren van een tijdslot is gratis en verplicht. We verzoeken je om op de starttijd van je geboekte tijdslot aanwezig te zijn, zodat ieders bezoek prettig en veilig verloopt. Je bent van harte welkom om de tentoonstelling op je gemak te bekijken.


28.11.2020 Masterclass ”The Secrets of Lightshaping”
Op 28 november organiseert No Digital in het Huis van de Fotografie een masterclass onder begeleiding van Brendan de Clercq. Hij is een fotograaf van wereldfaam en is tevens Sony Ambassadeur. Daarnaast is hij ook één van de twintig gecertificeerde Profoto Trainers in de wereld. Brendan heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de fashion- en modelfotografie en heeft grote namen in de wereld van fashion en media op indringende wijze mogen vastleggen.


01.11.2020 Lancering!
Op 1 november lanceerden we het Huis van de Fotografie, met rondleidingen in kleine groepen voor een ontmoeting met het gebouw en met het werk van twee van de vier initiatiefnemers Helma Vlemmings en Vivian Ammerlaan, en verzamelden we wensen van onze bezoekers voor de programmering.